• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Торта на ивици

Съставки

Тесто:

6 яйца
180 г бяла кристална захар ЗАХИРА
1 пакетче ванилия
1 щипка сол
2 ч. л. настъргана кора от необработван портокал
120 г брашно
60 г масло

Крем:

3/8 л бита сметана
400 г готварски шоколад
80 г масло
2 равни с. л. кафява захар ДЕМЕРАРА
1 пакетче ванилия
2 с. л. ром
1/8 л бита сметана
5 с. л. прясно изцеден портокалов сок
300 г сладко от кайсии
Шоколадови дражета за украса (М&M)

Приготвяне

Отдели жълтъците от белтъците и разбий белтъците на твърд сняг с 2 с. л. захар. Смеси жълтъците с останалата захар, ванилията, солта и портокаловата кора до получаване на пяна. Редувай белтъците с брашното в сместа. Добави разтопеното и охладено масло, изсипи сместа в намазана и поръсена с брашно форма, заглади и изпечи на 180° C за около 35 минути.

Остави тортата да се охлади във формата и срежи блатовете на две. Два от трите етажа трябва да са тънки.

Кипни 3/8 л разбита сметана. Разтопи нарязания шоколад в сметаната, охлади и след това разбий. Смеси маслото със стайна температура, кафявата захар, ванилията и рома и разбъркай заедно с шоколадовата маса. Разбий 1/8 л бита сметана и също добави.

Постави тънък блат в ринга за торта, поръси с портокаловия сок и намажи със сладкото и 1/3 от крема. Намажи дебелия блат също с портокалов сок и сладко и нарежи на парчета с различни размери. Разположи парчетата шахматно и намажи с 1/3 от крема. Постави третия блат отгоре и го натисни леко.

Намажи тортата с останалия крем и я украси с дражетата. Охлади най-малко за 6 часа.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Австрийски сладки с ванилия и канела

Шоколадова звездна коледна елха

Елха от бриош

Австрийски бухти

Тропическа торта пина колада

Торта на ивици

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".