• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Бананов хляб

Съставки

  • • 2 яйца
  • • 3 банана (много узрели)
  • • 40 гр. фурми
  • • 60 гр. кафява нерафинирана захар
  • • 60 гр. неутрално масло
  • • 50 гр. овесени ядки
  • • 30 гр. ленено семе (натрошено)
  • • 1 щипка сол
  • • 1 ч. л. канела
  • • 4 супени лъжици кисело мляко
  • • 250 гр. брашно
  • • 1/2 пакетче бакпулвер
  • • 50 гр. нарязани на едро орехи
  • • 25-40 гр. шоколад за готвене
  • • 1 малък банан или 1/2 голям банан за добавяне в тестото

За декорация:

  • • 1 малък банан
  • • Приблизително 1 супена лъжица фина кристална захар

Приготвяне

Поставете всички съставки с изключение на брашното, бакпулвера, орехите и шоколада в приставка за блендер на кухненски робот и разбъркайте добре. (Алтернативно, намачкайте бананите с вилица, нарежете фурмите на ситно и използвайте миксер, за да смесите всички съставки с изключение на брашното.)

Поставете сместа в купа и добавете брашното и бакпулвера. Нарежете на едро орехите и шоколада и ги смесете в тестото. Нарежете банана на малки парченца и го добавете в тестото. Загрейте фурната до 180°C горещ въздух.

Изсипете тестото в намазнена и набрашнена тава. Нарежете банана на филийки и ги разпределете върху тестото. Поръсете фината кристална захар върху резените банан. Това осигурява леко карамелизирани банани върху банановия хляб. Печете около 45 минути (тествайте с клечка!).

Съвет: Ако сложите съставките в блендер, може да се използва и несмляно ленено семе.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Манго чътни

Портокалово-ванилов чай

Кокосово бананова мечта

Кокосова Шарлот

Ягодово-прасковено боле

Тарт с маракуя и бял шоколад

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".