• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Кокосова Шарлот

Съставки

За 1 торта шарлот с диаметър 22 см.

За мадлените {около 20 броя}:

  • • 2 яйца с размер L
  • • 100 гр. кафява нерафинирана захар
  • • 100 гр. брашно
  • • 1 био лимон
  • • ¾ ч. л. бакпулвер
  • • 100 гр. краве масло {разтопено}
  • • 1 ч. л. краве масло {разтопено}

За крема от извара и манго:

  • • 1 манго
  • • 500 гр. извара
  • • 70 мл. кокосово мляко
  • • 120 гр. пудра захар​​​​​​​
  • • Сърцевината на една шушулка ванилия
  • • 1,5 опаковка гранулиран желатин

За украсата:

  • • кокосови стърготини
  • • Плодове по избор (сушени или пресни: напр. бананов чипс)
  • • Топер за торта (напр. фламинго)
  • • съвпадащ цвят панделка

Приготвяне

За мадлените загрейте фурната до 200°C горещ въздух. Намажете тава за мадлени с една чаена лъжичка разтопено краве масло.

Разбийте яйцата със захарта в кухненския робот за няколко минути, докато стане пухкава маса. Добавете брашното. Измийте био лимона с гореща вода, изцедете сока и настържете кората. Разбъркайте лимоновия сок и лимоновата кора в тестото заедно с бакпулвера и разтопеното краве масло. Оставете сместа да престои 20 минути, след което изсипете в тавата за мадлени.

Печете мадлените в предварително загрята фурна на 200 °C за десет минути.

За крема с манго и извара обелете мангото, отстранете костилката и нарежете месото на парчета. Пасирайте с ръчен пасатор. Смесете изварата с кокосовото мляко до гладкост. Разбъркайте пудрата захар и вътрешността на една шушулка ванилия. Разтворете желатина в ледено студена вода и разбъркайте в крема. Охладете крема за кратко в хладилника.

Постелете тава с пружна за печене с диаметър 22 сантиметра с хартия за печене. Разполовете мадлените по дължина и поставете половинките мадлени върху вътрешния ръб на тавата за печене. Натрошете останалите мадлени и ги разпределете върху дъното на формата за печене. Разпределете крема от манго и извара върху мадлените. {Уверете се, че мадлените около ръбовете на тавата са по-високи от крема.} Оставете да стегне в хладилник за поне 3 часа {или за една нощ}. Гарнирайте с много кокосови стърготини и бананов чипс и отгоре поставете подходящ топер за торта. По избор се поставя и панделка в подходящ цвят.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Ябълков пунш

Поке купа за двама

Цветна купа от зърнени храни

Кокосово бананова мечта

Тирамису с боровинки и кокос

Кокосова торта с ром и портокали

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".