• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Торта на ивици

Ingredients

Тесто:

6 яйца
180 г бяла кристална захар ЗАХИРА
1 пакетче ванилия
1 щипка сол
2 ч. л. настъргана кора от необработван портокал
120 г брашно
60 г масло

Крем:

3/8 л бита сметана
400 г готварски шоколад
80 г масло
2 равни с. л. кафява захар ДЕМЕРАРА
1 пакетче ванилия
2 с. л. ром
1/8 л бита сметана
5 с. л. прясно изцеден портокалов сок
300 г сладко от кайсии
Шоколадови дражета за украса (М&M)

Cooking

Отдели жълтъците от белтъците и разбий белтъците на твърд сняг с 2 с. л. захар. Смеси жълтъците с останалата захар, ванилията, солта и портокаловата кора до получаване на пяна. Редувай белтъците с брашното в сместа. Добави разтопеното и охладено масло, изсипи сместа в намазана и поръсена с брашно форма, заглади и изпечи на 180° C за около 35 минути.

Остави тортата да се охлади във формата и срежи блатовете на две. Два от трите етажа трябва да са тънки.

Кипни 3/8 л разбита сметана. Разтопи нарязания шоколад в сметаната, охлади и след това разбий. Смеси маслото със стайна температура, кафявата захар, ванилията и рома и разбъркай заедно с шоколадовата маса. Разбий 1/8 л бита сметана и също добави.

Постави тънък блат в ринга за торта, поръси с портокаловия сок и намажи със сладкото и 1/3 от крема. Намажи дебелия блат също с портокалов сок и сладко и нарежи на парчета с различни размери. Разположи парчетата шахматно и намажи с 1/3 от крема. Постави третия блат отгоре и го натисни леко.

Намажи тортата с останалия крем и я украси с дражетата. Охлади най-малко за 6 часа.

Share or print this recipe

more recipes

Охлювчета с боровинки и извара

Кифлички с маково семе и извара

Торта на ивици

Великденски мъфини

Dumplings filled with Plum-Jam

Великденски заек от бутер тесто

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".