• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Сладки с щампа

Съставки

За прибл. 60 броя

За тъмното тесто:

250 г брашно
50 г смлени бадеми или лешници
80 г кристална захар ЗАХИРА
2 жълтъка
220 г студено масло
30 г какао

За украса:

250 г фондан
конфитюр от кайсии
или карамел /Dulce de Leche
оцветители за храна (гел)
хартия за печене
неизползван печат

Приготвяне

Омеси всички съставки с k-перката на машината за тесто. Като алтернатива можеш да смесиш брашното с бадемите, да поставиш върху работния плот и да направиш кладенче в средата. Добави захарта и яйчния жълтък в кладенчето. Нарежи маслото на малки кубчета и разпредели в кладенчето.  Омеси бързо с ръце до гладко тесто, оформи го на топка и го остави да почива в хладилника за 2 часа, увито в домакинско фолио.

Загрей фурната до 170 ° отгоре и отдолу. Омеси тестото още веднъж, разточи върху набрашнена работна повърхност и изрежи кръгчета с формички за сладки. Постави върху тава, застлана с хартия за печене, и печи около 10 минути. Извади от фурната и остави да изстине.

Разточи фондана на тънко и изрежи кръгчета със същите формичка за сладки. Постави кръгчетата върху хартия за печене. Постави малко боя за храна с дървена пръчица върху хартията за печене и намажи печата, докато се покрие с боя (така боята се разпределя най-добре).

Внимателно натисни печата върху фондана. Намажи бисквитите с мармалад или карамел и постави фондан върху бисквитите. Натисни леко и остави да изсъхне поне за 2 часа. Съхранявай в добре затворен буркан.

Съвет: Гелообразните бои са най-добри, другите хранителни оцветители са твърде течни и не се отпечатват добре.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Коледни квадратни кексчета

Кифлички с маково семе и ванилия

Ягодов хляб тип „хармоника“

Торта с манго и кокос

Бисквити с макадамия

Снежни звезди

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".