• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Безглутенова торта с манго и кокос

Съставки

1 торта ø 24 см. | 1 час {без време за почивка}
За бисквитената основа:

  • • 160 гр. бадемово брашно|алтернативно оризово брашно
  • • 90 гр. царевично нишесте, напр. картофено нишесте Stärkina
  • • 40 смлени ядки
  • • 100 гр. кафява нерафинирана захар
  • • 2 жълтъка
  • • 160 гр. краве масло (за тестото)
  • • 100 гр. краве масло (за смесване)

За кокосовия крем:

  • • 750 гр. нискомаслена извара
  • • 500 гр. маскарпоне
  • • 100 гр. кафява нерафинирана захар
  • • Сърцевината на шушулка ванилия
  • • 100 гр. кокосови стърготини
  • • 2 капачки ром
  • • 2 опаковки желатин {гранулиран}

За крема от манго:

  • • 2 манго
  • • ½ ч. л. канела
  • • 3 супени лъжици с връх кафява нерафинирана захар
  • • Сърцевината на шушулка ванилия
  • • 1 опаковка желатин {гранулиран}

За украсяване:

  • • Фиалис, червени портокали, кокосови стърготини, розмарин, резенчета лимон
  • • 50 гр. кокосови стърготини

Приготвяне

Омесете всички съставки за безглутеновите бисквити на тесто. Разстелете го върху тава за печене (алтернативно изрежете бисквити, ако не искате да правите манго кокосова торта) и печете в предварително загрята фурна на 175°C за около 12 до 15 минути.

След това оставете да изстине и го натрошете на ситно. Разтопете кравето масло, смесете с трохите от бисквитите и разстелете на дъното на 24 см. форма за печене с пружина. Охладете в хладилник {около 30 минути}.

За кокосовия крем смесете маскарпонето, нискомаслената извара, нерафинираната захар, ванилова сърцевина, кокосови стърготини и ром до гладкост. Пригответе желатина според инструкциите на опаковката и добавете в крема. Разпределете крема равномерно върху охладената тортена основа.

За крема от манго обелете мангото, отстранете сърцевината и пасирайте на ситно. Сложете канелата, захарта и сърцевината на ванилията. Пригответе желатина според инструкциите на опаковката и го добавете. Намажете манговата смес върху кокосовия крем и оставете тортата в хладилник за една нощ. Гарнирайте с физалис, червени портокали, кокосови стърготини, розмарин и резенчета лимон преди сервиране.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Ягодов хляб тип „хармоника“

Боле с билки и праскови

Канелено-портокалов чай

Лате с куркума

Портокалово-ванилов чай

Торта с манго и кокос

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".