Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Порции: 10
Време за приготвяне: 20 минути (без времето за охлаждане)
За украса
Застиламе с хартия за печене форма за торта с падащо дъно с диаметър 20 или 22 см.
Бавно разтопяваме кравето масло в малък съд.
Поставяме шоколадовите бисквити в торбичка за замразяване и ги натрошаваме с помощта на точилка. След това ги смесваме с разтопеното краве масло.
Разпределяме натрошената смес равномерно по дъното на формата за торта и с чаша силно я притискаме. Поставяме в хладилника.
Измиваме ягодите и отстраняваме дръжките. Добавяме 1 супена лъжица лимонов сок и 50 г захар, и ги правим на пюре.
Разбиваме сметаната до твърда.
Накисваме желатина в студена вода за 5 минути.
Поставяме изварата, 150 г захар и ваниловата захар в купа и ги разбъркваме.
Изстискваме добре желатина и в тенджерка го разтопяваме на слаб огън.
Разбъркваме една трета от сместа с извара в разтопения желатин и ги загряваме, докато сместа стане течна. Добавяме тази смес към останалата смес от извара и добре ги разбъркваме.
Добавяме към тях твърдо разбитата сметана.
Изсипваме една трета част от изварата и битата сметана в купа и ги смесваме с ягодовото пюре.
Изсипваме един черпак от крема с извара в центъра на основата на тортата, след това изсипваме един черпак от крема от ягоди и извара в центъра на крема с извара. Повтаряме ги докато свърши целия крем.
Охлаждаме тортата поне 4 часа - за предпочитане цяла нощ.
Отстраняваме стените на формата за торта. Украсяваме я с пресни ягоди - разрязани наполовина или на четвъртинки - и прясна мента.
Сподели или принтирай рецептата