• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Бисквитено руло с ягодов пълнеж

Съставки

За ронливото маслено тесто

  • 300 гр. обикновено пшенично брашно
  • 200 гр. студено краве масло
  • 100 гр. Захира Фин Кристал
  • 1 яйце
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер

За швейцарското руло

  • 3 яйца
  • 130 гр. Захира Фин Кристал
  • 120 гр. обикновено пшенично брашно
  • 2 супени лъжици бакпулвер
  • Малко пудра захар

За пълнежа

  • 2 опаковки извара 20%
  • 100 гр. Захира Пудра Захар
  • 300 гр. ягоди за крема
  • 200 гр. ягоди, нарязани на малки кубчета за украса

Приготвяне

За ронливото маслено тесто бързо омесете всички съставки в гладко тесто и оставете да почиват в прозрачно фолио в хладилника за 60 минути.

За швейцарското руло отделете белтъците от жълтъците и разбъркайте жълтъците със захар на пяна (10 минути). Разбийте белтъците на сняг. Внимателно разбъркайте брашното и бакпулвера с готварска лъжица. Накрая прибавете белтъците. Разстелете върху форма за печене, покрита с хартия за печене. Печете на 200 градуса горещ въздух за около 11–12 минути.

Пригответе кърпа за съдове и я поръсете леко с пудра захар. Много внимателно, докато е още горещо, обърнете рулото върху кърпата за съдове, отлепете хартията за печене и го навийте веднага. Веднага след като тестото се охлади, напълнете с крема от извара.

За пълнежа смесете изварата добре с пудра захар и добавете ягодите.

Разточете ронливото маслено тесто върху набрашнена работна повърхност и поставете в тава за печене. Ръбът трябва да е с височина около 3 см. Отгоре сложете хартия за печене и покрийте с ориз или леща, за да можете да го печете „на сляпо“. Печете на 180 градуса горещ въздух за 12 минути. Веднага след като тестото и рулото се охладят, първо намажете крема върху основата (с дебелина приблизително 0,5 см). Нарежете рулото на филийки и ги наредете плътно във формата. Попълнете останалите дупки с ягодовите кубчета. Охладете за 60 минути

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Цветна купа от зърнени храни

Коледни човечета

Джинджифилови сладки със сърце от кайсии

Бананов хляб

Тропическа торта пина колада

Охлювчета с боровинки и извара

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2022 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".