• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Сладки с нуга и целувки

Съставки

За прибл. 50 броя:

  • За тестото:
  • 125 г брашно
  • 25 г смлени бадеми
  • 40 г кристална захар ЗАХИРА
  • 1 жълтък
  • 110 г студено масло
  • 15 г какао

За целувчената част:

  • 1 белтък (= прибл. 30 г)
  • 1 щипка сол
  • 60 г кристална захар ЗАХИРА

За рисуване:

  • крем нуга с ядки
  • За поръсване - малко какао

Приготвяне

Отдели яйцата – белтъка за целувченото тесто, а жълтъка – за основното тесто. Разбий белтъка в суха купа със солта, като добавяш захарта постепенно, докато стане на сняг.

Загрей фурната предварително до 90°. Постели тавата с хартия за печене.

Изсипи целувченото тесто в пош с френски накрайник и шприцовай в желаната големина върху хартията за печене. Печи приблизително 1,5 часа - докато изсъхне. Извади и остави настрана.

Загрей фурната на 170°.

За самите сладки омеси всички съставки с к-перката на машината за тесто. Като алтернатива можеш да смесиш брашното с бадемите, да поставиш върху работния плот и да направиш кладенче в средата. Добави захарта и яйчния жълтък. Нарежи маслото на малки кубчета и разпредели около ръба на кладенчето. Омеси бързо с ръце до гладко тесто. Увий в домакинско фолио и остави в хладилник за поне един час.

За кратко омеси отново тестото, разточи на набрашнена работна повърхност и изрежи кръгчета с формичка за сладки.

Постави върху тава, застлана с хартия за печене, и печи около 10 минути. Извади от фурната и остави да изстине.

Намажи сладките с лешник нуга крем и постави целувките отгоре. Поръси с какао.

Съхранявай в плътно затворен буркан.

Съвет: Можеш също така да слепиш две сладки с крема и после да поставиш целувките.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Лимонени шотландски маслени бисквити

Кокосова торта с ром и портокали

Тропическа торта пина колада

Безглутенова торта с манго и кокос

Коледни шоколадови топки

Кнедли с пълнеж от сливи

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".