Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за мъфини с канела
за крема от прясно сирене и маскарпоне
Загрейте фурната предварително на 175° C отгоре/отдолу и подгответе тавичка за мъфини с 12 хартиени формички.
Разбийте маслото със захарта, солта и ванилията за около 2-3 минути до крем.
Разбъркайте яйцата отделно.
Смесете брашното с бакпулвера и бъркайте с редуване с млякото със стайна температура и масата от масло и яйца. При това не бъркайте прекалено силно или прекалено дълго, тъй като в противен случай мъфините могат да спаднат при печенето.
Разделете тестото в 2 купи и в едната част добавете цейлонската канела.
Винаги поставяйте във формичките по една лъжица от светлото и след това една лъжица от тестото с канела, докато те се напълнят до ¾.
Печете мъфините с канела във фурната около 20-25 минути до златистокафяво и след това оставете да изстинат напълно.
Разбийте битата сметана с втвърдителя за сметана до втвърдяване и оставете в хладилника.
Разбийте прясното сирене с маскарпонето, пудрата захар и ванилията за кратко до образуване на крем.
Внимателно добавете битата сметана и напълнете крема в пош със звездовиден накрайник.
Щедро положете крема върху канелените мъфини.
Поръсете канелените мъфини с канелена захар и най-добре консумирайте пресни.
В хладилника мъфините издържат около 2-3 дни, но на първия ден винаги са най-добри.
Съвет: За разлика от касийската канела цейлонската канела е по-висококачествена, по-ароматна и благодарение на ниското си съдържание на кумарин е безвредна за здравето.
Сподели или принтирай рецептата