• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Кравайчета със сливи и лешници

Съставки

  • 400g брашно
  • 1 щипка сол
  • 70g захира захар  кристал
  • 50g разтопено масло
  • 20g мая
  • 2-3 с.л. мармалад от сливи
  • 50g грубо начупени лешници
  • 1 яйчен жълтък
  • 2-3 с.л. захира захар пудра
  • Виенска захар за поръсване

Приготвяне

Пресейте брашното в купичка, добавете солта, захарта и омекналото масло. Натрошете маята в хладкото мляко и смесете с брашното.  Омесете тестото, покрийте го и го оставете на топло място да втаса.

Премесете отново върху площ, покрита с брашно, и разточете до блат с правоъгълна форма и дебелина 0,5 cm. Намажете с мармалад от сливи и върху половината от тестото поръсете лешниците. Захлупете с другата половина на тестото и притиснете краищата един в друг. Нарежете тестото на ивици, навийте ги на охлювчета и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.

Намажете с жълтък, поръсете с пудра захарта и печете във фурна на 180 градуса в продължение на 30 минути. Преди да сервирате, поръсете със захарта за поръска

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Великденски мъфини

Шоколадова торта “Поле”

Кифлички с маково семе и ванилия

Елха от бриош

Шоколадова торта

морковена торта с крема сирене

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".