• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Шоколадов кроасан с кестени

Съставки

Продукти за тестото с мая 

  • 500 г брашно
  • 1 яйце (размер M)
  • 20 г прясна мая или 1 пакетче суха мая
  • 80 г захира захар  кристал
  • 80 г меко масло
  • 250 мл прясно мляко студено до стайна температура
  • 1 с.л. ром
  • 1 щипка сол 

Продукти за пълнежа от шоколад и кестени 

  • 150 г натурален шоколад
  • 60 г масло
  • 120 г готови кестени 
  • 2-3 с.л. захира захар фин кристал

Други 

  • 1 яйце (размер M)
  • прясно мляко 

Приготвяне

Поставете продуктите за тестото с мая в купа и месете най-малко 10 минути с куката за месене на кухненски робот или ръчен миксер до гладко тесто. 

Оформете тестото върху поръсен с брашно работен плот на топка, върнете в купата и го оставете покрито на топло място или на стайна температура да втаса за около 60 минути. 

През това време пригответе пълнежа от шоколад и кестени. 

Начупете натуралния шоколад на едри парчета и поставете с маслото и захарта в малка тенджерка. 

Разтопете сместа при ниска температура, докато съставките се смесят добре и се образува по-хомогенна маса. Оставете масата малко да се охлади. 

Накълцайте фино и пригответе кестените. 

Покрийте една или две тави за печене с хартия за печене. 

Разточете тестото с мая върху поръсен с брашно работен плот под формата на правоъгълник с дебелина около 5mm и го намажете равномерно с масата от шоколад и кестени.  

Поръсете разточеното тесто с парченцата кестени и навийте от късата страна. 

Нарежете ролката на ивички с ширина около 1 cm и леко ги натиснете отгоре. Поставете всяко крайче на лентичката върху другото и притиснете едно към друго.  

Поставете сладките на известно разстояние една от друга върху подготвената тава за печене и оставете още веднъж покрити да бухнат около 20 минути. 

Разбъркайте яйцето с малко мляко и тънко намажете сладките. 

Печете сладките с шоколад и кестени в предварително загрята фурна около 20-25 минути до златистокафяво и опитайте най-добре, докато са още леко топли. 

Съвет: За пълнежа могат да се използват също ситно накълцани лешници или други ядки. 

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Бисквитено руло с ягодов пълнеж

Тиквеник с фина захар Захира

Сладки с късметчета

Кокосово-бедомови топки

Великденски гнезда

Линцер торта

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".