• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Сладки с късметчета

Съставки

  • 90 г яйчен белтък (белтък от 3 яйца)
  • 60 г захира захар пудра
  • 40 г разтопено масло
  • 1 с.л. бита сметана
  • 60 г брашно
  • 30 късметчета с пожелания

 

Приготвяне

Свалете късметчетата, отпечатайте ги и ги сгънете. Загрейте предварително фурната отгоре и отдолу на 180°C. Начертайте върху хартия за печене кръгчета с диаметър около 8 – 9 cm. Разстелете я върху тавата с очертаното надолу.

Разбийте белтъците на сняг. Прибавете пудрата захар, маслото и битата сметана и разбъркайте. Пресейте брашното и го добавете в купата. Разбъркайте всички съставки, за да се превърнат в хомогенно тесто.

Разпределете върху предварително начертаните кръгове по 1,5 ч.л. от тестото. Печете в продължение на около 5 минути. Когато краищата на кръгчето се оцветят в кафяво, то е опечено и трябва да се извади от фурната. С кухненската шпатула внимателно отделете кръгчетата едно по едно от хартията за печене, поставете в средата им късметче и веднага притиснете краищата им така, че да залепнат.

Получените по този начин полукръгчета нареждайте на ръба на купичка така, че двата им края да увиснат надолу. Внимавайте при това сладките с късметчета да добият формата, която искате. Подръжте ги за кратко в тази форма, докато се охладят.  След това, за да изстинат напълно, ги сложете върху решетка за отцеждане.

Съвет: Печете сладките на етапи, за да не изстинат още при обработката и да се счупят.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Малинов чийзкейк с блат „брауни“

Лятно панетоне с кайсии

Макови сладки със сладко от сливи

Кравайчета със сливи и лешници

Кокосова Шарлот

Шоколадова торта

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".