• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Ябълково-канелени бисквити

Съставки

  • 110 г обикновено брашно
  • 40 г смлени орехи
  • 40 г ябълково пюре
  • 1 жълтък
  • 1 щипка сол
  • 60 г студено масло, нарязано на кубчета
  • 50 г захар Захира
  • 0,5 лимон (кора)
  • 1 равна чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка смляна канела
  • 0,5 ч.л. ванилова захар
  • 2 с.л. разбита сметана за намазване

За ябълковото пюре:

  • 1 малка ябълка
  • 30 мл вода
  • 0,5 лимон (сок)

За глазурата:

  • 150гр пудра захар                            
  • 1,5 ч.л. Лимонов сок
  • 20 г смлени орехи

За шоколадовата глазура с орехи:

  • 50 г кувертюр
  • 20 г смлени орехи

Приготвяне

За ябълковото пюре измийте, обелете и нарежете, отстранете сърцевината. Поставете ябълковите парченца в тенджера със сока от половин лимон и вода, оставете на средна степен на котлона около 15 минути или до омекване на ябълките. Добавете канелата. Пасирайте ги с меките парчета ябълка и след това оставете да се охлади.

 

За бисквитите омесете всички съставки в тесто. След това го увийте в прозрачно фолио и оставете да почине в хладилника за около 30 минути. Загрейте фурната до 180 градуса отгоре и отдолу. Покрийте тава с хартия за печене. Разточете тестото за бисквитки с дебелина около 3 мм върху набрашнена повърхност и след това използвайте формичка за бисквитки. Поставете бисквитите леко раздалечени върху хартията за печене. Намажете бисквитите с разбита сметана и печете около 12 минути на средната решетка.

Веднага след като канелено-ябълковите бисквити станат кафяви, извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат напълно

Съвет: Бисквитите могат да бъдат украсени с глазура и смлени орехи, както и с разтопен шоколад и смлени орехи.

За глазурата смесете пудрата захар с лимоновия сок. Разпределете глазурата върху бисквитките с ябълки и канела с помощта на чаена лъжичка. Поръсете смлените орехи върху все още влажната глазура и ги оставете да изсъхнат.

За шоколадовата украса бавно разтопете кувертюра над водна баня. Разстелете разтопения кувертюр върху бисквитите с ябълки и канела с чаена лъжичка. Разпръснете смлените орехи върху все още не твърдата кувертюра. Оставете да изсъхне.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Летни кокосови къпкейкове

Карамелени сърчица

Шоколадова кайсиева трошена торта

Палачинки на влюбените

Шоколадов орехов кейк с ябълки - Гугелхупф

Торта с манго и кокос

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".