• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Карамелени сърчица

Съставки

За около 65 броя:

250 г брашно
50 г млени бадеми
80 г кристална захар ЗАХИРА
2 жълтъка
220 г студено масло
30 г какао

За пълнежа:

1 чаша карамел примерно Dulce de Leche

За украсата:

50 г тъмен шоколад
1-2 с. л. кокосово масло

Приготвяне

Омеси всички съставки с К-перката на машината за тесто. Ако предпочиташ ръчно, смеси брашното с бадемите, постави върху работния плот и направи кладенче в средата. Добави захарта и яйчния жълтък. Нарежи маслото на малки кубчета и разпредели в кухината. Омеси бързо с ръце до гладко тесто, оформи го на топка, увий го в домакинско фолио и го остави да престои в хладилника 2 часа.

Загрей фурната до 170° отгоре и отдолу. Раздели тестото на две и омеси отново. Разточи едната половина и изрежи сърца. Постави върху тава, застлана с хартия за печене, и печи около 10 минути. Извади от фурната и остави да изстине. Изрежи втората половина от тестото с форма за бисквити с дупка и опечи. Остави да изстине.

Намажи сърцата без дупка с карамел и постави сърце с дупка върху всяка. Постави върху хартия за печене.

Бавно разтопи шоколада с кокосовото масло, изсипи в пош или шприц и украси бисквитите с фини шоколадови линии или разнеси с вилица. Съхранявай бисквитките в добре затворен буркан или кутия.

Съвет: Сърцата могат да се напълнят и с фъстъчено масло или мармалад/сладко.

Забележка: Вместо настърганите бадеми може да се използват 30 г брашно.

Забележка: Останаха 2 белтъка, които могат да се използват за рецептата за целувки.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Мини кроасанчета с ядки

Крапферл с нуга и ядки

Шоколадови кроасани

Коледни човечета

Коледни квадратни кексчета

Шоколадова торта “Поле”

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".