• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Ябълково-канелени бисквити

Съставки

  • 110 г обикновено брашно
  • 40 г смлени орехи
  • 40 г ябълково пюре
  • 1 жълтък
  • 1 щипка сол
  • 60 г студено масло, нарязано на кубчета
  • 50 г захар Захира
  • 0,5 лимон (кора)
  • 1 равна чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка смляна канела
  • 0,5 ч.л. ванилова захар
  • 2 с.л. разбита сметана за намазване

За ябълковото пюре:

  • 1 малка ябълка
  • 30 мл вода
  • 0,5 лимон (сок)

За глазурата:

  • 150гр пудра захар                            
  • 1,5 ч.л. Лимонов сок
  • 20 г смлени орехи

За шоколадовата глазура с орехи:

  • 50 г кувертюр
  • 20 г смлени орехи

Приготвяне

За ябълковото пюре измийте, обелете и нарежете, отстранете сърцевината. Поставете ябълковите парченца в тенджера със сока от половин лимон и вода, оставете на средна степен на котлона около 15 минути или до омекване на ябълките. Добавете канелата. Пасирайте ги с меките парчета ябълка и след това оставете да се охлади.

 

За бисквитите омесете всички съставки в тесто. След това го увийте в прозрачно фолио и оставете да почине в хладилника за около 30 минути. Загрейте фурната до 180 градуса отгоре и отдолу. Покрийте тава с хартия за печене. Разточете тестото за бисквитки с дебелина около 3 мм върху набрашнена повърхност и след това използвайте формичка за бисквитки. Поставете бисквитите леко раздалечени върху хартията за печене. Намажете бисквитите с разбита сметана и печете около 12 минути на средната решетка.

Веднага след като канелено-ябълковите бисквити станат кафяви, извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат напълно

Съвет: Бисквитите могат да бъдат украсени с глазура и смлени орехи, както и с разтопен шоколад и смлени орехи.

За глазурата смесете пудрата захар с лимоновия сок. Разпределете глазурата върху бисквитките с ябълки и канела с помощта на чаена лъжичка. Поръсете смлените орехи върху все още влажната глазура и ги оставете да изсъхнат.

За шоколадовата украса бавно разтопете кувертюра над водна баня. Разстелете разтопения кувертюр върху бисквитите с ябълки и канела с чаена лъжичка. Разпръснете смлените орехи върху все още не твърдата кувертюра. Оставете да изсъхне.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Шоколадова звездна коледна елха

Тропическа торта пина колада

Австрийски сладки с ванилия и канела

Плодова торта

Сладкиш с ядки

Австрийски сладки крапферл с карамел и ядки

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".