• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Торта с манго и кокос

Съставки

1 торта ø 24 см | 1 час {без време за изстиване}
За блата:

  •  160 гр. бадемово брашно | алтернативно оризово брашно
  •  90 гр. нишесте
  • 40 смлени ядки
  • 100 гр. Кафява тръстикова захар
  • 2 жълтъка
  • 160 гр. краве масло (за тестото)
  • 100 гр. краве масло (за смесване)

За кокосовия крем:

  • 750 гр. нискомаслена извара
  •  500 гр. нискомаслено маскарпоне
  • 100 гр. Кафява тръстикова захар
  •  Сърцевината на шушулка ванилия
  • 100 гр. кокосови стърготини
  • 2 капачки ром
  •  2 пакетчета желатин {гранулиран}

За крема от манго:

  • 2 манго
  •  ½ чаена лъжичка канела
  • 3 супени лъжици с връх Кафява тръстикова захар
  • Сърцевината на шушулка ванилия
  • 1 пакетче желатин {гранулиран}
     

За гарниране:

  • Физалис, червени портокали, кокосови стърготини, розмарин, лимонови резенчета
  • 50 гр. кокосови стърготини

Приготвяне

За безглутеновите бисквити, замесете всички съставки на ронливо маслено тесто. Разстелете го върху хартия за печене (алтернативно изрежете бисквити, ако не искате да приготвяте сладкиш с манго и кокос) и печете в предварително загрята фурна на 175 ° С с горещ въздух за около 12 до 15 минути.

След това оставете да се охлади и начупете на фини парчета. Разтопете кравето масло, смесете го с бисквитените трохи и го притиснете към дъното на 24 см форма за печене с падащо дъно. Охладете в хладилника {за около 30 минути}.

За кокосовия крем разбъркайте маскарпоне, нискомаслената извара, тръстиковата захар, ваниловата сърцевина, кокосовите стърготини и рома до гладка смес. Пригответе желатина според инструкциите на опаковката и го добавете в крема. Разпределете крема равномерно върху охладената торта.

За крема от манго обелете мангото, отстранете сърцевината и ги пасирайте гладко. Добавете канелата, захарта и сърцевината на ванилията. Пригответе желатина според инструкциите на опаковката и добавете. Разпределете крема с манго върху кокосовия крем и поставете тортата в хладилник за една нощ. Гарнирайте с физалис, червен портокал, кокосови стърготини, розмарин и лимонови кръгчета преди сервиране.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Ягодов хляб тип „хармоника“

Цветна купа от зърнени храни

Великденски заек от бутер тесто

Великденски мъфини

Пълнен шоколадово-ядков сладкиш

Кифлички с маково семе и извара

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".