• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Чийзкейк с боровинки

Съставки

за форма за печене на хляб

За тестото с мая

  • 500 г брашно
  • 30 г прясна мая или 1 пакетче разтворима мая
  • 5 г сол
  • 80 г захира захар фин кристал
  • 80 г меко краве масло
  • кора от 1 лимон
  • 1 яйце (размер М)
  • 250 мл мляко със стайна температура
  • 1 яйце и малко мляко за намазване

За пълнежа на чийзкейк с боровинки

  • 400 г крема сирене
  • 1 лимонова кора
  • 80 г захира захар пудра
  • Малко смляна бурбонска ванилия
  • 1 супена лъжица грис
  • 200 г боровинки

Приготвяне

Приготвяне на тестото с мая

Първо поставяме сухите съставки в купа, и ги разбъркваме с лъжица. (Ако използваме прясна мая, можем просто да я натрошим в тестото).

След това добавяме кравето масло, яйцето и млякото, и омесваме всички съставки с куките за тесто на ръчен миксер или с кухненски робот за около 10-15 минути за да се получи гладко тесто. (Тестото трябва да се отделя от стените и дъното на купата)

Оформяме тестото с ръце на топка върху леко набрашнена работна повърхност, след което го поставяме обратно в купата и го покриваме с чиста кърпа.

Оставяме тестото с маята да втаса на топло място за около 40 минути. То трябва в значителна степен да се надигне.

Приготвяне на пълнежа за чийзкейк с боровинки

Смесваме с ръка крема сиренето със захарта, лимоновата кора, гриса и смляната ванилия.

Приготвяне на чийзкейк с боровинки Бабка

Намазваме с малко масло или спрей за печене и поръсваме с брашно формата за хляб.

Разточваме върху набрашнена работна повърхност втасалото тесто с мая на правоъгълна форма с дебелина около 5 мм.

Разпределяме равномерно сместа от крема сирене върху тестото и отгоре нареждаме боровинките.

Навиваме тестото по късата страна и го разрязваме на половина по дължина. (Когато ги разрязахме можем да видим пълнежа).

Увиваме двете парчета една около друга, притискаме краищата, и внимателно поставяме бабката в предварително приготвената форма за хляб.

Покриваме отново формата с чиста кърпа и оставяме да втаса за още 15 минути.

Междувременно загряваме фурната на 180° С горно/долно нагряване и разбиваме едно яйце с малко мляко.

Намазваме равномерно чийзкейка с боровинки бабка със сместа от яйце и мляко, и го печем в долната трета на предварително загрятата фурна за около 45-50 минути. (Ако повърхността на бабката много потъмнее,  покриваме я с алуминиево фолио, и допичаме).

Оставяме чийзкейка да изстине, изваждаме го от формата, и веднага го хапваме.

 

Съвет: Чийзкейкът с боровинки бабка може чудесно да се нареже на резени и да се замрази. Така винаги ще имаме под ръка нещо вкусно за спонтанен летен пикник.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Великденски гнезда

Тропическа торта пина колада

Лятно панетоне с кайсии

Тарталети „Шварцвалд“

Брауни със сусам

Компот от ябълки на тиган с канелен крем

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".