• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Тарталети „Шварцвалд“

Съставки

за около 6-8 броя

За тестото:

  • 240 г пшенично брашно
  • 160 г студено краве масло (начупено на бучки)
  • 80 г захира захар кафява тръстикова захар
  • 1 жълтък
  • 3 супени лъжици какао
  • 1 щипка сол
  • 2 супени лъжици студено мляко

За пълнежа:

  • 250 мл разбита сметана
  • 1 пакетче втвърдител за сметана
  • 75 г маскарпоне
  • 60 г захира захар пудра
  • 100 г череши от компот (отцедени)
  • 5-6 супени лъжици сладко от череши
  • 20 мл ром
  • 50 г шоколадова глазура за украса или шоколадови люспи за поръсване

Приготвяне

Приготвяне на тестото

Първо слагаме всички съставки за тесто в купа, и омесваме хомогенно тесто с помощта на лопатката за бъркане на кухненския робот, или с кукичките за тесто на ръчен миксер, или с ръцете ни.

След това върху набрашнена работна повърхност оформяме с ръце тестото на топка, сплескваме го, покриваме го, и го оставяме в хладилника да отлежи поне 45 минути.

Загряваме предварително фурната на 200°C горно/долно нагряване.

След това разточваме крехкото тесто върху набрашнена работна повърхност до дебелина около 3-5 мм, и го притискаме във форми за тарталети (за предпочитане форми с по-високи стени). Не е необходимо формите да се намазват с мазнина, тъй като крехкото тесто съдържа много масло, и затова след изпичане може лесно да се извади.

Надупчваме няколко пъти с малка вилица основата на тестото, и го изпечете в предварително загрята фурна за около 10-12 минути.

Намаляваме температурата на фурната на 180°C и допичаме тарталетите за още 5 минути. Ако краищата на тарталетите са се обърнали малко навътре, още докато са горещи, с една малка чаша можем внимателно да ги обърнем навън.

Оставяме тарталетите напълно да изстинат.

Приготвяне на пълнежа

Разбиваме разбитата сметана с втвърдителя за сметана, докато се получи гладък крем, и я оставяме настрани за кратко.

Разбъркваме маскарпонето със захарта на най-ниска степен, докато стане кремообразно.

След това объркваме с ръка сместа от маскарпоне и захар с разбитата сметана.

Оформяне на тарталетите с черни горски череши

Отцеждаме черешите и ги разрязваме на половина.

Смесваме сладкото от череши с малко ром и го намазваме върху изстиналото тесто.

След това поставяме равномерно половинките череши върху основите и равномерно разпределяме крема маскарпоне.

Украсяваме тарталетите "Шварцвалд" с пресни череши и малко шоколадова глазура или шоколадови люспи, и оставяме да се стегнат в хладилника за около 1-2 часа.
 

Съвет: Вместо малки тарталети можем да изпечем голяма торта „Шварцвалд“.

 

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Великденски заек от бутер тесто

Шоколадови кроасани

с канела и тръстикова захар

Шоколадова фунийка

с корона от пуканки с карамел и лешници

Щрудел с лешници и смокини

Линцер торта

Кекс с шамфъстък

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".