• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Австрийски сладки с ванилия и канела

Съставки

За прибл. 80 броя.


За тестото:

300 г брашно
90 г кристална захар ЗАХИРА
90 г настъргани лешници или бадеми
2 пакетчета ванилия
1 щипка сол
½ ч. л. канела
250 г масло (на кубчета; студено)

За овалване:

120 г кристална захар ЗАХИРА
1 ч. л. канела
1 пакетче ванилия

Приготвяне

Предварително загрей фурната на 180°. Пресей брашното и омеси с останалите съставки до гладко тесто. Ако тестото е ронливо, добави 1-2 супени лъжици мляко. Увий тестото в домакинско фолио и остави в хладилник за около 1-2 часа. Нарежи тестото на еднакво големи парчета (около 9 г всяко). Оформи сладките, постави ги върху тава, покрита с хартия за печене, и печи на средно ниво за 11 минути. Смеси захарта, канелата и ванилията и оваляй топлите сладки в сместа. Леко разчупи сладките и поръси с канелената смес през сито.

Срок на годност (при съхранение в добре затворена кутия): прибл. 3-4 седмици.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Бисквитено руло с ягодов пълнеж

Шоколадови кроасани

Сладкиш с ядки

Шоколадова торта

Торта с поръска

Коледни квадратни кексчета

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".