• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Великденски зайчета

Съставки

200 г извара
50 мл прясно мляко
1 яйце
100 мл олио
70 г кристална захар ЗАХИРА за глазурата
1 пакетче ванилия
½ ч.л. лимонена кора
1 щипка сол
400 г брашно
20 г бакпулвер
80 г масло
80 г кристална захар ЗАХИРА
1 пакетче ванилия

Приготвяне

Загрей фурната на 180º С (отгоре и отдолу) и покрий тавата с хартия за печене. Сложи изварата, млякото, захарта за глазура, ванилията, яйцето, лимонената кора и олиото в купа и разбъркай. Смеси брашното с бакпулвера и добави в купата. Омеси всички съставки в гладко тесто.

Разточи масленото тесто с извара на леко набрашнена работна повърхност до дебелина около 0,5 см и изрежи зайчета (или други форми). Постави нарязаните бисквитки върху тава, застлана с хартия за печене. Разтопи маслото и намажи с него зайчетата. Печи великденските зайчета около 10 минути. Смеси захарта с ванилията.

След това намажи отново горещите великденски зайчета с разтопеното масло и притисни намаслената страна в захарната смес. Остави да се охладят напълно.

Съвет: Великденските зайчета са най-вкусни пресни. Ако искаш да ги запазиш, най-добре е да ги поставиш в плътно затворена метална кутия и да се изядат в рамките на 1-2 дни, тъй като доста бързо изсъхват.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Тарталети „Шварцвалд“

Сливов кекс

Бисквитено руло с ягодов пълнеж

Коледни човечета

Шоколадова торта

Мъфини с горски плодове и бъз

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".