• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Шоколадова торта

Съставки

За тестото

  •  6 яйца
  • 220 гр. краве масло
  • 280 гр. Захира Пудра Захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  •  200 гр. шоколад за готвене
  • 125 мл прясно мляко
  • 300 гр. брашно
  • 1 пакетче бакпулвер

За глазурата

  • 250 гр. сладко от кайсии
  • 220 гр. шоколад за готвене
  • 80 гр. краве масло

Приготвяне

Загрейте фурната до 180 ° C отгоре и отдолу. Намазнете форма за печене с падащо дъно с диаметър 26 см и поръсете с брашно. Разделете жълтъците от белтъците и разбийте белтъците на сняг. След това оставете настрана. Разбийте маслото с пудрата захар и ваниловата захар, докато стане на пяна. Добавете жълтъците един по един. Нарежете шоколада за готвене на ситно и бавно разтопете на водна баня. Добавете разтопения шоколад. Смесете брашното с бакпулвера и разбъркайте последователно с прясното мляко. Накрая добавете белтъците на сняг.

Разпределете тестото равномерно в подготвената тава и печете около 50 минути на средната решетка. Направете тест с клечка. Ако по клечката не се залепи тесто, тортата може да се извади от фурната. Ако все още има тесто, залепено на клечката, печете тортата за още 5 минути и направете теста с клечката отново. Извадете тортата от фурната и я оставете да се охлади за около 10 минути.

Завършване на тортата:

Извадете внимателно тортения пръстен. За да направите това, внимателно преместете гърба на ножа по ръба на формата и след това го разхлабете. След това оставете тортата да се охлади напълно. Нарежете тортата в средата.

Нарежете шоколада за готвене на малки парченца и бавно ги разтопете заедно с кокосовото масло на водна баня. Глазурата не трябва да става по-топла от 35 ° C. Загрейте сладкото и намажете с него основата на тортата. След това сглобете отново тортата и изсипете останалото топло сладко върху нея. Уверете се, че ръбът е равномерно покрит със сладко. Най-добрият начин да направите това е да мажете сладкото на плато за торти. Изсипете разтопения шоколад върху тортата, покрийте със затопленото сладко от кайсии. Дръжте тортата с една ръка и я движете нагоре-надолу, така че шоколадовата глазура да се разпредели равномерно. Оставете глазурата да изсъхне.

Съвет: Сервирайте тортата с разбита сметана.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Австрийски сладки крапферл с карамел и ядки

Австрийски бухти

Шоколадови копчета

Звездни тарталети

Тропическа торта пина колада

Великденски зайчета

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".