• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Палачинки с извара и грис

Съставки

за приблизително 6 палачинки

За тестото

  • 200 мл мляко
  • 80 г грис
  • 40 г захира захар пудра
  • 2 яйца
  • 1 щипка сол
  • 250 г обезмаслена извара
  • 10 г брашно

За украса

  • кокосово масло
  • малини
  • захира захар пудра

 

Приготвяне

За кратко оставяме млякото да ври.

Прибавяме към него гриса и захарта и добре ги разбъркваме. Оставяме ги да се накиснат за около 5 минути и изсипваме в купа.

Разделяме яйцата. Разбиваме белтъците и солта на твърда пяна.

Добавяме изварата и жълтъците към гриса и веднага ги разбъркваме с миксер. Добавяме брашното и разбъркваме за кратко. Внимателно прибавяме и разбитите белтъци.

Загряваме кокосовото масло в тиган с незалепващо покритие. С лъжица изсипваме от тестото в нагорещения тиган и го оформяме на кръгла форма. Изпичаме на слаб огън всяка палачинка за около 3 минути от двете страни. Съхраняваме ги топли.

Поръсваме ги със захар и украсяваме с малини. Най-добре е да се сервират хладки.

По желание: Палачинките с извара и грис са много вкусни с канела и захар. Смесваме 3-4 супени лъжици кристална захар с малко канела.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Понички с лимонов пай

от фурната

Мъфин с ягодов чийзкейк

Мини ябълков щрудел на шишчета

Кекс с шамфъстък

Шоколадови копчета

Мъфини с канела

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".