• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Неделен кекс

Съставки

Форма за кекс с диаметър 23 см

  • 4 яйца
  • 150 г захира захар  кристал
  • 150 г олио, неутрално, напр. слънчогледово масло
  • 300 г бяло брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 чаша кисело мляко, сметана или заквасена сметана

Топинг:

  • 50 г краве масло
  • 80 г захира захар пудра
  • 100 г пълномаслено крема сирене
  • 1 - 2 капки лилав оцветител за храна (по избор)
  • Пресни виолетки, годни за консумация, за украса
  • Форма за кекс с диаметър 23 см
  • малко краве масло за намазване
  • малко галета

Приготвяне

Намазваме формата за кекс с малко краве масло и поръсваме с галета за да не залепне тестото.

Предварително загряваме фурната на 180°C горно/долно печене.

Разбиваме захарта и яйцата да станат на пяна. Добавяме олиото.

Пресяваме заедно брашното с бакпулвера и редувайки ги с киселото мляко ги добавяме към разбитата яйчена смес.

Изсипваме във формата и печем за около 45-50 минути. Проверяваме с дървена шпатула.

През това време разтопяваме кравето масло и го смесваме със захарта. Накрая го смесваме с крема сиренето и оцветителя (ако желаем). Охлаждаме ги в хладилника.

Намазваме охладения кекс с глазурата от крема сирене и ги украсяваме с виолетовите листенца.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Боровинкова торта с мътеница

Коледни квадратни кексчета

Шоколадова бананова плитка

Великденски гнезда

Щрудел с лешници и смокини

Кифлички с маково семе и ванилия

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".