• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Щрудел с лешници и смокини

Съставки

за бутер тесто

  • 140 г брашно
  • 80 мл хладка вода
  • 1 щипка сол
  • 1 супена лъжица олио и още малко за намазване

за пълнеж от лешници и смокини

  • 250 г смлени лешници
  • 170 г мляко
  • 70 г захира кристална захар
  • ½ чаена лъжичка цейлонска канела
  • 100 г смокини
  • Също така: 50 г разтопено краве масло за намазване на бутер тестото
  • Също така: 1 яйце и малко мляко за мазане

Приготвяне

Приготвяне на бутер тесто

Поставяме всички съставки в една купа и замесваме с куките за тесто на ръчен миксер или с кухненски робот за около 7-10 минути.

След това изваждаме тестото от купата и го оформяме на топка.

Изплакваме купата с гореща вода, капваме малко олио в нея, слагаме тестото, покриваме го и го оставяме да почине за около 45 мин. През това време приготвяме пълнежа от лешници и смокини.

Приготвяне на пълнеж от лешници и смокини

Измиваме и почистваме смокините, след което ги режем на малки парчета.

Поставете всички съставки за пълнежа в купа и добре ги разбъркваме.

Приготвяне на щрудела с лешници и смокини

Предварително загряваме фурната на 180°C горно/долно печене и поставяме хартия за печене в тавата.

Поставяме тестото за щрудела върху чиста, леко набрашнена кърпа и го разточваме (колкото се може по-тънко).

След това внимателно натискаме с юмруци тестото да придобие формата на тънък правоъгълник, докато кърпата може да се види леко навън (внимаваме да не направим дупки с ноктите си или като дърпаме прекалено силно).

След това отрязваме по-дебелите парчета и ги намазваме с разтопеното краве масло.

Разпределяме равномерно пълнежа върху тестото и сгъваме дясната и лявата страна на тестото.

Навиваме по-свободно щрудела с лешници и смокини с помощта на кърпата и го поставяме в подготвената тава за печене.

Разбиваме яйцето с млякото и намазваме щрудела с тях на тънък слой.

Печем щрудела с лешници и смокини в предварително загрятата фурна на средната решетка за около 50-60 минути, докато стане златистокафяв и хрупкав.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Малинов чийзкейк с блат „брауни“

Звездно коледно дърво

Ябълково-бадемова торта

Бананов хляб

Шоколадова фунийка

с корона от пуканки с карамел и лешници

Чийзкейк с круша и ревен

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".