• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Мъфини с канела

Съставки

за мъфини с канела  

  • 150 г масло със стайна температура
  • 150 г захира захар  кристал
  • 1 щипка сол
  • Малко мляна ванилия или 1 пакетче Bourbon-Vanillezucker
  • 3 яйца със стайна температура (размер M)
  • 180 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 160 мл прясно мляко със тайна температура
  • 2-3 ч.л. цейлонска канела 

за крема от прясно сирене и маскарпоне 

  • 200 г бита сметана
  • 1 пакетче втвърдител за сметана
  • 650 г прясно сирене
  • 200 г маскрапоне
  • 70 г захира захар пудра
  • Малко мляна ванилия или 1 пакетче Bourbon-Vanillezucker
  • захар с канела за поръсване 

Приготвяне

Загрейте фурната предварително на 175° C отгоре/отдолу и подгответе тавичка за мъфини с 12 хартиени формички. 

Разбийте маслото със захарта, солта и ванилията за около 2-3 минути до крем. 

Разбъркайте яйцата отделно. 

Смесете брашното с бакпулвера и бъркайте с редуване с млякото със стайна температура и масата от масло и яйца. При това не бъркайте прекалено силно или прекалено дълго, тъй като в противен случай мъфините могат да спаднат при печенето. 

Разделете тестото в 2 купи и в едната част добавете цейлонската канела. 

Винаги поставяйте във формичките по една лъжица от светлото и след това една лъжица от тестото с канела, докато те се напълнят до ¾.  

Печете мъфините с канела във фурната около 20-25 минути до златистокафяво и след това оставете да изстинат напълно. 

Разбийте битата сметана с втвърдителя за сметана до втвърдяване и оставете в хладилника. 

Разбийте прясното сирене с маскарпонето, пудрата захар и ванилията за кратко до образуване на крем. 

Внимателно добавете битата сметана и напълнете крема в пош със звездовиден накрайник. 

Щедро положете крема върху канелените мъфини.  

Поръсете канелените мъфини с канелена захар и най-добре консумирайте пресни. 

В хладилника мъфините издържат около 2-3 дни, но на първия ден винаги са най-добри. 

Съвет: За разлика от касийската канела цейлонската канела е по-висококачествена, по-ароматна и благодарение на ниското си съдържание на кумарин е безвредна за здравето.  

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Австрийски бухти

Тарт с лимон и мента

Кнедли с пълнеж от сливи

Тропическа торта пина колада

Бонбони с фъстъци и овесени ядки

Кравайчета със сливи и лешници

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".