• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Мъфини с горски плодове и бъз

Съставки

Съставки за мъфините:

  • 200 г брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • ½ ч. л. сода за хляб (може да се замени с допълнително бакпулвер)
  • Щипка сол
  • 150 г пудра захар
  • 120 г олио
  • 2 яйца със стайна температура
  • 2 с. л. сироп от бъз
  • 100 г мляко със стайна температура
  • 150 г смесени горски плодове по избор
  • 2 с. л. брашно за плодовете

Съставки за глазурата:

  • 200 г меко масло
  • 150 г пудра захар
  • 400 г крема сирене със стайна температура
  • 4 с. л. сироп от бъз
  • 3 с. л. лимонов сок
  • Оцветители за храна (по избор)
  • Пресни горски плодове и ядливи сушени цветя за декорация

Приготвяне

Загрейте фурната на 175°C (350°F) с горен и долен нагревател и поставете хартиени капсули в тава за мъфини (12 броя). 
 Измийте, почистете и нарежете плодовете на малки кубчета. За мъфините сложете сухите съставки в купа и ги разбъркайте добре. В друга купа смесете и разбийте течните съставки. 
 

Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до получаване на гладко тесто. Смесете плодовете с малко брашно и внимателно ги добавете към тестото.  С помощта на лъжица за сладолед или две лъжици равномерно разпределете тестото в хартиените капсули и печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути, докато станат златисто-кафяви. За глазурата разбийте мекото масло с пудрата захар за около 5-7 минути, докато стане светло и кремообразно. Постепенно добавяйте крема сиренето на стайна температура, след което добавете сиропа от бъз и лимоновия сок. 
 

Ако желаете, оцветете глазурата и я поставете в сладкарска торбичка с накрайник със звездна форма. Нанесете глазурата върху охладените мъфини, оформяйки кръгове отвън навътре. Украсете с пресни плодове и сушени цветя.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Домашен орехов кекс с ябълки и канела

Шоколадова бананова плитка

Венец от малини и шамфъстък

Шоколадови пастички с лешници

Шоколадова звездна коледна елха

Сливов кекс

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".