• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Австрийски сладки крапферл с карамел и ядки

Съставки

За прибл. 45 броя:

  • 250 г брашно
  • 50 г смлени бадеми
  • 80 г кристална захар ЗАХИРА
  • 2 жълтъка
  • 220 г студено масло
  • 30 г какао

За овалване:

  • малко яйчен белтък
  • настъргани 50 г бадеми
  • 1 с. л. Виенска захар за глазура
  • малко канела

За пълнежа:

  • Карамел (Dulce de Lece) или фъстъчено масло

Приготвяне

Омеси всички съставки с k-перката на машината за тесто. Като алтернатива можеш да смесиш брашното с бадемите, да поставиш върху работния плот и да направиш кладенче в средата. Добави захарта и жълтъците. Нарежи маслото на малки кубчета и разпредели в кухината. Омеси бързо с ръце до гладко тесто, оформи го на топка, увий го в домакинско фолио и го остави да почива в хладилника за 2 часа.

Отдели малки парченца от тестото (около 15 г) и ги направи на топчета. Наръси брашното върху работната повърхност, оваляй топчетата в него и им направи вдлъбнатини с чукало или готварска лъжица. Нареди сладките върху тавата за печене.

Загрей фурната на 170 °. Запечи бадемите на тиган до златисто кафяво, отстрани от котлона, добави канелата и захарта и разбъркай.

Намажи сладките с белтък с четка, оваляй в бадемово-канелената смес и ги върни обратно в тавата.

Печи за около 10 минути. Извади от фурната и натисни отново леко вдлъбнатините, те трябва да са намалели при печенето.

Остави сладките да изстинат. Сложи карамелено или фъстъчено масло в торбичка за фризер, отрежи горната част и изстискай в дупките. Остави леко да изсъхне. Съхранявай в плътно затворен буркан.

Съвет: Оставащият белтък може да се използва за целувки.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Бърза рецепта за джинджифилови сладки

Ябълков щрудел

Бързи макови коронки

Джинджифилови сладки със сърце от кайсии

Късметлийски прасенца

Фокача с череши и кайсии поръсена

с трохи

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".