Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Шарена оризова салата
Дресинг
Завършване
Пригответе кафявия ориз и дивия ориз според инструкциите на опаковката до ал денте. След това оставете ориза да изстине. Обелете зеления лук и го нарежете на кръгчета. Измийте чушките и лютата чили чушка, подсушете ги и ги нарежете на ситно. Първо отстранете семената от чилито. Измийте кориандъра и листата от мента, изсушете ги и ги нарежете на ситно. Обелете мангото и нарежете месото на малки парченца. Поставете нарязаните съставки в купа. Измийте био-лимона с гореща вода, подсушете го, настържете кората и добавете към съставките в купата.
За дресинга смесете лимоновия сок с оризовия оцет, сусамовото масло, нерафинираната захар и морската сол. Подправете със сол.
Добавете охладения кафяв ориз и дивия ориз към останалите съставки в купата. Добавете дресинга и разбъркайте добре съставките. Ако е необходимо, подправете. Запечете кашуто и кокосовия чипс един след друг в тиган с тефлоново покритие.
Поставете оризова салата в една голяма купа или 4 малки купи и гарнирайте с печено кашу и кокосов чипс.
СЪВЕТ: Ако не харесвате оризов оцет и сусамово масло или ги нямате вкъщи, можете да използвате вместо тях бял винен оцет и зехтин.
Салатата може да се приготви и с лентички пилешки гърди на скара.
Сподели или принтирай рецептата