• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Кестенов марципанов сладкиш

Съставки

за печене с диаметър 23 см, за около 4 порции

  • 2-3 ябълки
  • 40 г марципан
  • 50 г варени кестени (готов продукт)
  • 1 буркан конфитюр от сливи (350 г)

За трохите:

  • 160 г брашно
  • 100 г захира захар кафява тръстикова захар
  • 20 г бадеми на люспи
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка канела
  • 100 г студено краве масло, начупено на парчета

За сервиране:

 

  • захира захар пудра
  • ванилов сладолед или сладолед с канела

Приготвяне

Предварително загряваме фурната на 180 °C с вентилатор. Обелваме ябълките, нарязваме ги на четвъртинки, издълбаваме сърцевината им и ги нарязваме на фини резени. Настъргваме марципана на ситно ренде. Натрошаваме кестените. Смесваме всичко със сварените сливи и ги изсипваме в съда за печене.

За трохите смесваме брашното със захарта, с  бадемовите люспи, с  подправките и с маслото и ги омесваме.

Разпределяме ги равномерно върху ябълковата смес, поставяме на средната решетка на фурната и печем за около 25 мин. Поръсваме трохите със захар и ги поднасяме, докато са още топли.

Забележка:

За да не станат трохите прекалено меки, най-добре е да се омесят първо с куките за тесто на миксера или с кухненския робот, а след това с ръце, докато трохите придобият желания размер.

Съвет: Сервирайте със сладолед с ванилия или сладолед с канела!

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Боровинково руло

Шоколадов кроасан с кестени

Тирамису с боровинки и кокос

Бананов хляб

Кифлички с маково семе и извара

Шарлот с пълнеж от ягоди

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".