• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Палачинкова торта с крем от извара

Съставки

За палaчинките

  • 600 мл мляко
  • 6 яйца
  • 310 г фино брашно
  • 1 щипка сол
  • малко краве масло (за тигана)

Зa крема от извара

  • 200 мл сметана
  • 250 г извара
  • 300 г маскарпоне
  • 90 г захира захар пудра

 

За украса

  • Боровинки
  • захира захар пудра

 

Приготвяне

Разбиваме млякото и яйцата с миксер за тестото от палачинки. Добавяме брашното и солта, и добре ги разбъркваме за да получим хомогенно тесто.

Оставяме тестото да почине за известно време за да може въздушните мехурчета да излязат.

Загряваме тиган с незалепващо покритие с диаметър 20 см (да не е прекалено горещ), и леко го намазваме с масло.

С помощта на черпак изсипваме от тестото за палачинки в горещия тиган, и пържем от двете страни до златисто кафяво. Поставяме палачинките в чиния и оставяме да изстинат.

За крема разбиваме сметаната така че, да се образува пухкав крем. Разбиваме изварата, маскарпонето и захарта до гладка смес, след което внимателно прибавяме разбитата сметана. Отделяме една част от крема към украсата.

Поставяме една палачинка върху формата за торта и я намазваме с тънък слой от крема с извара.

Покриваме крема с друга палачинка и дотогава повтаряме процеса, докато не свърши крема. Най-отгоре се завършва с ненамазана палачинка.

Изсипваме останалия крем в торбичка за шприцоване с декоративен накрайник. Изтискваме крема върху палачинката и отгоре поръсваме с боровинки. Поръсваме и със захар.

Поставяме палачинковата торта в хладилника да се изстуди. За по-лесно рязане на парчета торта поне 2 часа да се държи в хладилника.

Забележка: Тортата може да се приготви и предния ден. Но преди сервиране я оставяме да се "затопли" на стайна температура за един час.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Орехови бисквити с кафе и ганаш

Тарт с лимон и мента

Линцер торта

Сладкиш с греяно вино

Ягодов тарт с бъз

Сладкиш с печени ябълки и пудра захар Захира

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".