• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Ягодов хляб тип „хармоника“

Съставки

За тестото:

  • • 200 мл. хладко мляко
  • • 1 опаковка суха мая Haas Germ
  • • 80 гр. фина кристална захар
  • • 500 гр. пшеничено брашно
  • • 1 яйце
  • • 100 гр. разтопено краве масло

За пълнежа:

  • • 150 грама ягоди
  • • 2 супени лъжици краве масло
  • • 3-4 супени лъжици кафява нерафинирана захар
  • • Пудра захар

Приготвяне

Загрейте млякото, но не го оставяйте да заври. Сложете сухата мая и фината кристална захар в съд и разбъркайте с хладкото мляко. Добавете брашното и яйцето в купа, добавете сместа от маята и захарта, разбъркайте с разтопеното краве масло и омесете гладко тесто. Покрийте и оставете да втаса на топло място за 1 час.

За пълнежа измийте, разполовете и нарежете ягодите на резенчета. Разтопете кравето масло с нерафинираната захар в тиган, добавете ягодите и оставете да къкри, докато ягодите омекнат, но още не се разпадат. Оставете леко да се охлади.

Междувременно разточете тестото на правоъгълник върху набрашнена работна повърхност. В единия край поставете супена лъжица пълнеж и сгънете тестото върху него като "хармоника". Повторете този процес, докато тестото се сгъне напълно. Наредете в намазнена тава за хляб. Ако е останал пълнеж, просто го разпределете върху тестото. Печете на 165 градуса горещ въздух за 35-40 минути.

Поръсете с пудра захар и сервирайте охладено.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Торта с манго и кокос

Освежаващ плодов шейк

Цветна купа от зърнени храни

Екзотична лятна сангрия

Сладко-солен тофи "фрикшейк"

Боле с билки и праскови

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".