• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Гугелхупф с маково семе

Съставки

За форма с диаметър приблизително 24 см.:

  • 3 яйца
  • 110 гр. Захира Пудра Захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 125 мл растително масло
  • 125 мл яйчен ликьор (купен или домашно приготвен)
  • 65 гр. брашно
  • 65 гр. нишесте
  • 1/2 пакетче бакпулвер
  • 5 супени лъжици маково семе (сиви семена)

Приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса с нагряване отгоре и отдолу. Намазнената форма за гугелхупф поръсете с брашно. Разбийте яйцата с пудрата захар и ваниловата захар, докато станат на пяна. Добавете бавно растителното масло и яйчния ликьор в сместа от яйца и захар като разбърквате. Смесете брашното с нишестето, сивите семена мак и бакпулвера и добавете към течната смес. Разбъркайте, докато тестото стане гладко. Изсипете тестото в намазнената форма за гугелхупф.

Печете на средната решетка за около 45 минути. (Направете тест с клечка!) След това го извадете от фурната и го оставете да се охлади във формата. Извадете охладения гугелхупф от формата.

Преди да сервирате, поръсете с пудра захар.

Съвет: Ако искате да украсите гугелхупфа със захарна глазура, най-добре е да я приготвите с яйчен ликьор. За целта смесете 200 гр. пудра захар с 3-4 с. л. яйчен ликьор и разпределете върху гугелхупфа.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Късметлийски прасенца

Пълнен шоколадово-ядков сладкиш

Пъстър шоколадов сладкиш

Чийзкейк с круша и ревен

Лятна Павлова

mit Erdbeerragout

Бърза рецепта за джинджифилови сладки

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".