
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Измийте нектарините, махнете костилките и нарежете плодовете на малки кубчета. Обелете лука и го нарежете на ситно. Загрейте олиото в голяма тенджера и задушете лука до прозрачност.
Добавете нектарините и солта и ги задушете за кратко, като разбърквате. Деглазирайте със студената вода, добавете захарта и част от ябълковия оцет. Намалете котлона до средна температура и варете чътнито под капак 20–30 минути, като разбърквате от време на време. Постепенно добавяйте останалия оцет по време на варенето.
Още горещото чътни се разпределя в чисти буркани, затваря се плътно и се оставя да изстине напълно. Съхранявано на сухо и хладно място (в килер), издържа поне 3–6 месеца. Прекрасно е като пикантен сос – подхожда както към ястия на скара или пържено месо, така и като намазка за хляб.
Сподели или принтирай рецептата