• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Бисквитено руло с ягодов пълнеж

Съставки

За ронливото маслено тесто

  • 300 гр. обикновено пшенично брашно
  • 200 гр. студено краве масло
  • 100 гр. Захира Фин Кристал
  • 1 яйце
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер

За швейцарското руло

  • 3 яйца
  • 130 гр. Захира Фин Кристал
  • 120 гр. обикновено пшенично брашно
  • 2 супени лъжици бакпулвер
  • Малко пудра захар

За пълнежа

  • 2 опаковки извара 20%
  • 100 гр. Захира Пудра Захар
  • 300 гр. ягоди за крема
  • 200 гр. ягоди, нарязани на малки кубчета за украса

Приготвяне

За ронливото маслено тесто бързо омесете всички съставки в гладко тесто и оставете да почиват в прозрачно фолио в хладилника за 60 минути.

За швейцарското руло отделете белтъците от жълтъците и разбъркайте жълтъците със захар на пяна (10 минути). Разбийте белтъците на сняг. Внимателно разбъркайте брашното и бакпулвера с готварска лъжица. Накрая прибавете белтъците. Разстелете върху форма за печене, покрита с хартия за печене. Печете на 200 градуса горещ въздух за около 11–12 минути.

Пригответе кърпа за съдове и я поръсете леко с пудра захар. Много внимателно, докато е още горещо, обърнете рулото върху кърпата за съдове, отлепете хартията за печене и го навийте веднага. Веднага след като тестото се охлади, напълнете с крема от извара.

За пълнежа смесете изварата добре с пудра захар и добавете ягодите.

Разточете ронливото маслено тесто върху набрашнена работна повърхност и поставете в тава за печене. Ръбът трябва да е с височина около 3 см. Отгоре сложете хартия за печене и покрийте с ориз или леща, за да можете да го печете „на сляпо“. Печете на 180 градуса горещ въздух за 12 минути. Веднага след като тестото и рулото се охладят, първо намажете крема върху основата (с дебелина приблизително 0,5 см). Нарежете рулото на филийки и ги наредете плътно във формата. Попълнете останалите дупки с ягодовите кубчета. Охладете за 60 минути

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Плодова торта

Чътни от нектарини с розмарин

Бърза шапка за вещица с ябълков пълнеж

Ябълково-бадемова торта

Бързи лодки с ревен и извара

Торта Зебра с ягоди без печене

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".