• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Звездни тарталети

Съставки

За тестото:

  • 200 г брашно
  • 100 г масло
  • 50 г пудра захар Захира
  • 1 жълтък
  • щипка сол
  • 1 пакетче ванилова захар
  • Кора от половин лимон

За пълнежа:

  • 80 г сушени смокини
  • 80 г сушени фурми
  • 80 г сушени сливи
  • 150 г сладко от кайсии
  • 1 супена лъжица виенска кафява захар за поръсване

Ще ви трябват и:

  • 6 форми за тарталети (Ø приблизително 7 см)
  • Форма за звезди (Ø 4 см)

Приготвяне

За тестото замесете всички съставки и оставете в хладилник за 1 час. Разточете го на 2 мм върху на набрашнена  повърхност и поставете в леко намазаните с масло форми. Омесете отново останалото тесто  и разточете отново дебелина 2 мм и изрежете звездите с по-малкия диаметър.

За пълнежа нарежете на кубчета фино сухите плодове, смесете със сладкото и разпределете върху тестото във формите. Сложете от малките звездички в центъра (като капаче) и поръсете с кафява захар.

Печете на 180 ° C за около 15–20 минути.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Пухкав кекс със кестени

Веган барчета

Сладкиш с греяно вино

Кравайчета със сливи и лешници

Еклери с пълнеж от кайсии

Макови сладки със сладко от сливи

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".