• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Великденски мъфини

Съставки

2 яйца
50 г кристална захар ЗАХИРА
75 мл олио
75 мл яйчен ликьор (вариант: ванилов сос или 50 мл прясно мляко)
40 г брашно
40 г нишесте
1 ч. л. бакпулвер
3 с. л. смляно маково семе

За покритието:

70 г маскарпоне
70 г извара
25 г кристална захар ЗАХИРА

За украсата:

100 г суров марципан
30 г кристална захар ЗАХИРА
1 щипка зелена хранителна боя

Приготвяне

Загрей фурната до 180º С отгоре и отдолу. Разбий на сняг яйцата със захарта. Добави бавно олиото и яйчения ликьор. Смеси брашното с нишестето и бакпулвера и добави към сместа.

Сложи маковото семе и разбъркай до хомогенна смес. Постави хартиени формички за мъфини в металните форми за мъфини. Напълни ги до 2/3 с тестото. Печи мъфините за около 15 минути. Остави да изстинат.

Смеси съставките за заливката. Напълни в сладкарски пош със заострен шприц и облей обилно мъфините.

За украсата смеси добре марципана със захарта за глазура и боята. Постави малки топчета марципан в преса за чесън и натисни. Нарежи с нож и постави като тревно гнездо отгоре. Постави бонбони-великденски яйца върху тревното гнездо. Готово е за сервиране.

Съвет: Яйцето може да бъде заменено със същото количество ванилов сос или с 50 мл прясно мляко.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Великденски заек от бутер тесто

Бананов хляб

Великденска плитка

Шоколадови кубчета с кокос

Шоколадова кайсиева трошена торта

Печени бадемови капкейкове

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".