• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

веганска шоколадово-крушова торта

Съставки

За форма с Ø 22 см

  • 200 г брашно
  • 50 г какао на прах
  • 2 ½ ч.л. бакпулвер
  • Щипка сол
  • 1 ч.л. канела
  • 200 мл овесено мляко
  • 75 г рапично олио
  • 150 г фина кристална захар
  • 75 г ябълково пюре
  • 1 голяма круша (мека)
  • Цели лешници
  • 2 с.л. кафява захар
     

Приготвяне

Загрей фурната на 180 °C (горен и долен реотан). Намажи стените на формата с мазнина и покрий дъното с хартия за печене. Смеси брашното, какаото, бакпулвера, солта и канелата в купа.

Разбъркай овесеното мляко, олиото и захарта в друга купа. Добави ябълковото пюре и отново разбъркай добре. Бавно добави течната смес към сухите съставки, като разбъркваш, докато се получи гладко тесто (не прекалявай с бъркането). Изсипи тестото във формата.

Разрежи крушата на четвъртини, премахни семките и нарежи на тънки резени. Подреди ги върху тестото във форма на ветрило. Нарежи лешниците на филийки и ги разположи върху тестото. Поръси с кафява захар и печи около 45 минути (провери с клечка). Извади тортата и я остави да изстине напълно.

Съвет: Сервирай със шоколадов сос!

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Горещи шоколадови охлюви

Бърза рецепта за джинджифилови сладки

Еклери с пълнеж от кайсии

Звездни тарталети

Печени бадемови капкейкове

ОБЪРНАТА ТОРТА С КРУШИ И КАРАМЕЛ

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".