• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

ОБЪРНАТА ТОРТА С КРУШИ И КАРАМЕЛ

Съставки

Кръгла форма за торта с диаметър 26 см

За блат на тортата:

  • 2 яйца (М)
  • 120 г Кафява тръстикова захар
  • 150 г кисело мляко
  • 150 г бяло брашно
  • 100 г разтопено краве масло
  • 6 г бакпулвер
  • 2 г сол

За карамела:

  • 50 г краве масло
  • 120 г Кафява тръстикова захар
  • 50 г разбита сметана
  • 2 г сол
  • 1 г канела
  • 2 г джинджифил
  • 1/2 шушулка ванилия
  • Щипка лют червен пипер

За украса:

  • 600 г изчистени круши без семки

Приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта до пяна, прибавяме като ги бъркаме киселото мляко, разтопеното масло и солта, и след това внимателно слагаме сместа от брашно и бакпулвер.

За да приготвим карамела, разтопяваме кравето масло в тенджерка, добавяме захарта, и на слаб огън ги бъркаме постоянно до получаването на златист карамел. След това добавяме канелата, джинджифила, чилито, настърганата ванилия и солта, разбъркваме ги, и накрая добавяме горещата разбита сметана. Изсипваме карамела във форма за торта, предварително покрита с хартия за печене. Върху карамела поставяме нарязаните на четвъртинки круши една до друга.

Изсипваме сместа за тортата върху слоя с круши и поставяме формата в предварително загрята фурна, печем на 160-170 °C за около 25-30 минути, или докато дървеното шишче не е напълно сухо при изваждане. Внимателно изваждаме горещия сладкиш от формата, и го обръщаме, така че карамелизираните круши да са отгоре. Най-вкусен  е, когато е пресен и хладен.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Торта на ивици

Шоколадов кроасан с кестени

Ябълково-бадемова торта

морковена торта с крема сирене

Шоколадови кроасани

с канела и тръстикова захар

Кифлички с маково семе и извара

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".