• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Тропически донъти с мътеница

Съставки

За тестото с мътеница:

  • 150 г фино (спелтово) брашно
  • 8 г бакпулвер
  • 2 яйца
  • 80 г захира захар фин кристал
  • 1 пакетче Бурбонска ванилова захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 100 мл мътеница (стайна температура)
  • 100 мл растително олио

За глазурата:

  • 250 г бял кувертюр
  • жълта хранителна боя

Други:

  • форма за донъти
  • Ананасови листа за декорация
     

Приготвяне

Загрейте фурната на 180 °C с горно/долно нагряване. Намаслете формата за понички.
Смесете брашното с бакпулвера и оставете настрана.
Разбийте яйцата, кристалната захар, ваниловата захар и ваниловия екстракт за 10 минути до кремообразна смес.
Добавете мътеницата и олиото и разбъркайте.
Добавете брашнената смес и разбъркайте до хомогенност.
Изсипете тестото в пош и напълнете формата.
Печете около 15–20 минути (проверете с клечка). Охладете и внимателно извадете.
Разтопете бял шоколад на водна баня и добавете малко жълта боя.
Поставете поничките върху решетка и полейте с глазурата. Оставете да изсъхне.
Остатъка от шоколада изсипете в пош, отрежете върха и направете мрежа. Накрая сложете малки точки във всеки квадрат. Сервирайте с листа от ананас.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Сладки с щампа

Веган барчета

Пъстър шоколадов сладкиш

Коледни квадратни кексчета

Торта със сини боровинки, мак и лавандула

Великденски гнезда

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".