• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Торта с меденки

Съставки

За трите блата за торта:

  • 320 гр. брашно
  • 2 супени лъжици с връх какао за печене
  •  ¾ пакетче бакпулвер
  • 180 гр. Захира КРИСТАЛНА ЗАХАР
  • 1 чаена лъжичка канела (смляна)
  • 2 супени лъжици подправка за меденки
  • 200 гр. краве масло
  •  малко сол
  •  4 супени лъжици мед
  •  4 яйца (размер L)
  • 230 мл мътеница / натурално кисело мляко за пиене
  • сладко от червени боровинки

За крема:

  • 500 мл бита сметана
  • 2 супени лъжици ядков нуга крем 
  •  50 гр. Захира Пудра Захар
  •  1 пакетче ванилова захар
  •  Сърцевината на шушулка ванилия
  • 1 чаена лъжичка подправка за меденки
  •  1,5 супени лъжици какао за печене

За захаросаните ядки:

  • 100 гр. ядки
  • 100 гр. фина кристална захар
  • малко вода

Приготвяне

Загрейте фурната до 170 ° C горещ въздух. Покрийте три форми с подвижно дъно с хартия за печене. Разбийте яйцата със захарта за няколко минути, докато се образува плътен крем. Разтопете маслото. Поставете брашното с какаото, бакпулвера, канелата и подправката за меденки и сол в купа. Постепенно разбърквайте разтопено масло, яйчно-захарна смес, мед и мътеница, докато получите равномерно тесто.

Разделете тестото между трите форми. Печете основите за торта в предварително загрятата фурна за 25 до 30 минути. (Направете тест с клечка!) Докато е още горещ, извадете го от формата и го обърнете. Оставете да се охлади.

За крема разбийте сметаната, ядковия нуга крем, пудрата захар и ваниловата захар. Изстържете сърцевината на шушулка ванилия и добавете подправката за меденки към крема. Добавете какаото за печене.

Намажете блата за торта със сладко от червени боровинки и една трета от крема и нареждайте блатовете на тортата последователно, като намажете тънък слой сладко от червени боровинки върху всеки блат. Завършете със сметаната и отстранете крема отстрани с помощта на шпатула за торта. Оставете тортата да отлежи в хладилника за няколко часа.

За захаросаните ядки сварете фината кристална захар с вода в тенджера, докато разбърквате. Оставете да ври, докато се образува сироп. Добавете ядките, разбъркайте ги за кратко в сиропа и поставете върху хартия за печене, за да изсъхнат.

Преди сервиране украсете ръба на тортата с пресните клонки розмарин и със захаросаните ядки и по желание с няколко пресни боровинки.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Чийзкейк с боровинки

Бабка

Десерт от мак и кайсии с крем от извара

Неделен кекс

с топинг от крема сирене

Шоколадови кубчета с боровинки

Ябълков щрудел

Торта на дупки с кафе и карамел

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".