• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Тирамису с ревен и френско грозде

Съставки

6 порции

Сладки

  • 2 яйца размер M
  • 50 г кристална захар
  • 60 г брашно
  • 10 г царевично нишесте
  • 10 мл вода
  • 10 г захира захар пудра

Компот от ревен

  • 300 г ревен
  • 50 г захира захар  кристал
  • 20 г сироп или мармалад от френско грозде
  • 1/2 шушулка ванилия

Тирамису

  • 250 г маскрапоне
  • 250 г бита сметана
  • 40 г захира захар  кристал
  • 25 г мармалад от френски грозде
  • 2 яйца размер M

Сироп

  • 150 млвода
  • 50 г захира захар  кристал

За покритието

  • 100 г свежо френско грозде

 

Приготвяне

За сладките разбийте на твърд сняг белтъците, захарта и водата. След това внимателно добавете с бъркане жълтъка, а накрая и сместа от брашно и царевично нишесте. В тава, покрита с хартия за печене, шприцовайте от тестото сладки с дължина около 7 cm, като използвате пош с гладък накрайник. Веднага ги поръсете с пудра захар и ги сложете в предварително нагрятата фурна да се пекат на 170°C около 15 минути или докато не станат златистожълти. Извадете сладките от фурната и ги оставете да изстинат.

Нарежете ревена на парчета с дължина около 5 cm и наредете парчетата в малка форма за печене плътно едно до друго. Добавете зрънцата от ваниловата шушулка, поръсете ревена със захар и покрийте с хартия за печене. Сложете да се пече в предварително загрята на 160°C фурна за 15 - 20 минути или докато омекне. Оставете компота да се охлади.

За тирамисуто смесете всички съставки наведнъж и ги разбийте с бъркалка или миксер при средна скорост така, че да се получи твърда маса. За да украсите с нея, използвайте пош с гладък накрайник.

За сиропа кипнете вода, сироп и захар, след това добавете сока от компота от ревен. Оставете всичко да се охлади добре.

Пригответе високи чаши от 250 ml. Потопете сладките в сиропа и ги наредете в чашите, след което добавете компота от ревен и крема тирамису. Украсете с останалите сладки и свежо френско грозде.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Звездни тарталети

Тиквеник с фина захар Захира

Линцер торта

Пъстър шоколадов сладкиш

Карамелени сърчица

Шоколадови кантучини

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".