• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Тиквеник с фина захар Захира

Съставки

  • 1 пакет кори за баница
  • 700 гр тиква
  • 200 гр орехи
  • 100 гр стафиди
  • 100 гр галета
  • 300 гр фина захар Захира
  • 2 ч.л. канела
  • 1 ч.л. джинджифил сух
  • 125 гр масло
  • пудра захар - за поръсване

Приготвяне

Разрежете тиквата, почистете от семките, нарежете на парчета, обелете я, след което я настържете в купа. Към тиквата прибавете фина захар Захира, галета, стафиди, смлени орехи, канела и сух джинджифил. Разбъркайте съставките много добре. Готовата плънка оставете в страни, разтелете корите за баницата и всеки 2 кори намажете с разтопено масло, разпределете плънката, завийте на руло и поставете право в правоъгълна тава покрита с хартия за печене. Процедирайте така до изчерпване на количествата, подредените рула намажете обилно с разтопено масло и печете на 170 градуса до златист загар.

Video

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Кифлички с маково семе и извара

Ягодов хляб тип „хармоника“

Коледни квадратни кексчета

Шоколадови кроасани

с канела и тръстикова захар

Сладки с късметчета

Фина торта с мак и извара

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".