• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Сладко от смокини

Съставки

Порции: 6 чаши по 200 мл
Време за приготвяне: 15 минути

  • 600 г смокини
  • 200 мл червено вино (алтернативно: 150 мл гроздов сок + 50 мл вода)
  • 300 г захира захар желираща 2:1
  • 4 карамфила
  • 4 зърна черен пипер
  • 1 пръчка канела
  • 4цл портокалов ликьор (по избор)

Приготвяне

Измиваме смокините, почистваме ги от дръжките и ги нарязваме на малки парчета.

Поставяме нарязаните на малки парчета смокини в една тенджера заедно с виното и желиращата захар.

Поставяме подправките в цедка за чай или в торбичка за подправки за еднократна употреба, и ги добавяме към тенджерата. Оставяме сместа да заври.

Сместа я варим в продължение на 5 минути, като постоянно я бъркаме.

Изваждаме подправките, ако искаме, добавяме портокаловия ликьор, и изсипваме сладкото в подготвените чаши.

Съвет: Ако обичате сладкото да е по-кремообразно можете да пасирате сместа с ръчен пасатор, докато тя ври.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Конфитюр Чери-Бери

Сироп от портокал и нар

Малиново сладко с просеко и маточина

Конфитюр от череши с бъз

Сладко от малини и бадеми с Амарето

Мармалад от ягоди и люти чушки

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".