• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Сладкиш с печени ябълки и пудра захар Захира

Съставки

ПРОДУКТИ ЗА ЯБЪЛКИТЕ

  • 9 средно големи ябълки
  • 150 гр смлени лешници
  • 2 ч.л. канела
  • 60 мл кленов сироп
  • 50 гр масло

ЗА ТЕСТОТО

  • 100 гр пудра захар Захира
  • 4 яйца
  • 200 гр типово брашно
  • 200 гр смлени лешници
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 2 гр сол
  • пудра захар Захира за поръсване

Приготвяне

Смлените лешници подправете с канела, разбъркайте добре и към тях добавете кленовия сироп. Разбъркайте хубаво и получената плънка поставете в страни. От всяка измита ябълка отрежете капака, така че да запазите дръжката върху него , издълбайте с лъжичка сърцевината като стените на ябълката да не остават по тънки от 4-5 мм. Напълнете с плънката сложете парченце масло отгоре и затворете с капачето. Постъпете така с всички ябълки и цялото количество плънка и предвиденото за това масло. Ябълките подредете в тавичка и печете в предварително загрята на 200 гр фурна за около 15 мин. Извадете и оставете леко да се охладят. През това време пригответе сместа за сладкиша като разбиете в купа с помощта на миксер размекнатото масло и към него на порции прибавяте пудрата захар Захира.

След като се получи пухкав крем, разбийте яйцата едно по едно докато изцяло се усвоят. Добавете бакпулвера и солта и продължете да разбивате докато се усвоят изцяло. След това прибавете брашното на порции като разбърквате на ръка с помощта на шпатула до пълното му усвояване. Направете същото и със смлените ядки, сместа разпределете в тавичка или правоъгълна форма за печене с подвижно дъно покрита с хартия. Разпределете сместа равномерно и отгоре поставете ябълките на равно разстояние една от друга. Притиснете леко и печете на 180 гр до суха клечка.

Video

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Тарт с лимон и мента

Печени бадеми

Великденски гнезда

Палачинки на влюбените

Фокача с череши и кайсии поръсена

с трохи

Шоколадово-портокалов тарт

с ром

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".