• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Сироп от ревен

Съставки

  • 1 кг. почистен ревен (за предпочитане сорт с червени стъбла)
  • 1 кг. Захар Захира за сироп - цветя от бъз и билки
  • 1 връзка мента (по избор)
  • 1 литър вода

Приготвяне

Сложете почистения, ситно нарязан ревен да заври в голяма тенджера с вода и варете на среден огън за около 20 минути, докато се разпадне. Разбъркайте с 1 кг. захар за сироп. Ако желаете, добавете 1 връзка мента в тенджерата и оставете ревена и захарта да престоят на стайна температура за 3 до 4 часа.

Прецедете сока през цедка, оставете да заври и гответе за 3 минути. Разсипете в стерилни бутилки, докато е още горещ, затворете плътно и съхранявайте на хладно място.

Разреждане: 1 част сироп + 6 части вода, Съхранявайте в хладилник след отваряне и консумирайте бързо.

Съвет: Разсипете останалото плодово пюре в чаши, съхранявайте в хладилник и сервирайте с кисело мляко.

Video

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Мохито ментов сироп

Мармалад от къпини и боровинки

Мармалад от печени ябълки с бадеми

Вишни с кокос

Сладко от ревен и лимон

Конфитюр от ягоди

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".