• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Шоколадови бисквити

Съставки

Съставки за около 50 броя

  • 4 яйца със стайна температура (размер M)
  • 1 щипка сол
  • 140 г захира захар  кристал
  • 150 г брашно
  • 4 супени лъжици какао на прах
  • 1 чаена лъжичка царевично нишесте
  • 1 бурканче мармалад от кайсии (фино пюриран)
  • 2 супени лъжици ром
  • 400 г тъмен шоколад или глазура за шоколад

 

Приготвяне

Загрейте фурната до 175 °C с горен и долен реотан и подгответе 2 тави с хартия за печене.

Разбийте яйцата със солта и захарта за около 5 минути.

Смесете какаото с брашното, бакпулвера и нишестето, пресейте внимателно и добавете към яйчената смес.

Сипете шоколадовото тесто в сладкарска торбичка или плик за замразяване и отрежете малък връх.

Върху подготвената тава, изцедете равен брой кръгчета с ширина около 2 см на известно разстояние едно от друго.

Изпечете бисквитите в предварително загрятата фурна за около 10-12 минути и след това оставете да изстинат напълно.

Смесете мармалада от кайсии с рома и залепете по 2 бисквити с 1-2 чаени лъжички от мармалада.

Най-добре е бисквитите да изсъхнат добре в хладилника.

Разтопете тъмния шоколад на ниска температура или пригответе глазурата за шоколад според инструкциите на опаковката.

Внимателно поставете бисквитите Сахер върху вилица, потопете ги напълно в шоколада и оставете да изсъхнат добре върху лист хартия за печене.

Бисквитите Сахер могат да се съхраняват в кутия за бисквити за около 2-3 седмици.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Захира Захар коледен кейк

с бадеми и червени боровинки с бял шоколадов крем

Кокосова Шарлот

Тиквеник с фина захар Захира

Австрийски сладки крапферл с карамел и ядки

Печени бадеми

Шоколадови копчета

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".