• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Шоколадова торта с крем от карамел и извара

Съставки

за ринг за торта с диаметър 20 см

За тестото:

  • 180 г краве масло
  • 200 г шоколад за готвене
  • 6 яйца
  • 250 г захира кристална захар
  • 5 супени лъжици заквасена сметана
  • 240 г брашно
  • 1 пакетче бакпулвер

За крема с извара:

  • 500 г полумаслена извара
  • 3 супени лъжици ванилово кисело мляко
  • 50 г захира захар пудра
  • 2 пакетчета ванилова захар

За шоколадовата глазура:

  • 150 г черен шоколад
  • 90 мл разбита сметана

Също така:

  • 1 чаша крем карамел или крем дулсе де лече

За украсата:

  • Ядки макадамия, шоколадово пралине, нарязани на дребно карамелизирани лешници, орехи пекан

Приготвяне

Разтопяваме бавно кравето масло и шоколада в тенджерка. Разделяме яйцата. Разбиваме белтъците, докато станат на твърда пяна. Разбиваме жълтъците със захарта до получаването на кремообразна пяна. Добавяме сместа от шоколад и масло, а след това и заквасената сметана като бъркаме непрекъснато.

Добавяме като бъркаме смесеното с бакпулвера брашно и накрая слагаме и разбитите белтъци.

Загряваме предварително фурната на 170⁰С с вентилатор. Поставяме ринга за торта върху тава, застлана с хартия за печене, и изсипваме тестото. Печем на средната решетка за около 60 минути. Проверяваме с дървена шпатула! Изваждаме и оставяме да се охлади.

За крема от извара разбъркваме добре всички съставки.

Разрязваме охладената торта хоризонтално на три части с нож за хляб.

Поставяме тортата върху чиния за торта (или въртяща се поставка за торта). Намазваме с 3 супени лъжици крем карамел и отгоре разстиламе тънък слой крем с извара. Отгоре поставяме втората основа за торта и отново намазваме с крем карамел и с крем от извара. Поставяме последния блат на тортата и разпределяме с лопатка равномерно крема от извара върху тортата. С лопатката една част от поставения крем карамел намазваме по страните на тортата. Оставяме тортата да се охлади в хладилника, докато се стегне крема.

Бавно разтопяваме шоколада в разбитата сметана. Щом придобие подходяща консистенция (не прекалено течна), нанасяме с лъжица шоколадовата глазура в средата на тортата и я разнасяме към периферията. Оставяме част от нея да се стича по стените.

Когато шоколадовата глазура започне да изсъхва, украсяваме тортата с орехи пекан, ядки макадамия, шоколадово пралине, нарязани на дребно карамелизирани лешници. Преди да сервираме я охлаждаме.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Австрийски сладки крапферл с карамел и ядки

Бисквити с подправки

Пъстър шоколадов сладкиш

Тарт с лимон и мента

Кифлички с маково семе и извара

Пълнен шоколадово-ядков сладкиш

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".