• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Пълнен шоколадово-ядков сладкиш

Съставки

За тестото:

  •  4 яйца {размер L}
  • 125 гр. Кафява тръстикова захар
  • 130 гр. краве масло
  • 140 гр. шоколад
  • 80 гр. брашно
  • 1,5 чаени лъжички бакпулвер
  • 3 супени лъжици какао на прах
  •  2 супени лъжици ром | алтернативно: есенция на ром
  • 120 гр. орехи {цели}
  •  Краве масло и галета за формата

За крема от страчатела:

  • 50 гр. настърган шоколад {прясно настърган}
  • 500 гр. маскарпоне
  • 250 мл бита сметана
  • 3 супени лъжици с връх Кафява тръстикова захар
  • Сърцевината на шушулка ванилия

Приготвяне

Разбийте яйцата и захарта на пяна за няколко минути (в кухненския робот), докато се получи ефирна консистенция. Разтопете кравето масло. Начупете шоколада на парчета, добавете към кравето масло и го разтопете като разбърквате. Добавете разтопената шоколадово-маслена смес и рома в яйчената смес. Смесете брашното и бакпулвера с какаото. Постепенно добавяйте  сухите съставки. Начупете орехите на едро и добавете на края.

Намаслете правоъгълна форма за печене и я поръсете с галета. Изсипете сместа и печете в предварително загрятата фурна на 175 °С с горещ въздух за 45 до 50 минути. {Направете тест с клечка!}

Настържете шоколада за крема. Смесете всички съставки с кухненския робот и охладете.

Охладете сладкиша след изпичане. След това изрежете правоъгълник за пълнежа в средата. Оставете сантиметър по ръба. Извадете тортата с лъжица, натрошете в купа и оставете настрана.

Изсипете крема в правоъгълната дупка и поставете тортата отгоре. Гарнирайте с орехи и сервирайте.

Съвет: Оформете кейк поп от останалата смес: смесете останалия пълнеж с останалите бисквитени трохи и охладете. Оформете на топки и ги глазирайте с шоколад.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Бананов хляб

Кокосова Шарлот

Маслени бисквитки

Шоколадова звездна коледна елха

Коледни квадратни кексчета

Бисквитено руло с ягодов пълнеж

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".