• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Шоколадова Торта с дупки с Манго

Съставки

Порции: 15
Време за приготвяне: 75 минути (без времето за охлаждане)

За шоколадова торта с орехи:

  • 250 г краве масло на стайна температура
  • 150 г захира захар  кристал
  • 4 яйца
  • 220 г брашно
  • 150 г смляни орехи (алтернативно: лешници)
  • 1 щипка сол
  • 10 г бакпулвер
  • 40 г холандско какао за печене
  • 80 г черен шоколад
  • 100 мл мляко

За сладкото от манго:

  • 1000 г пулп от манго
  • 100 мл прясно изцеден портокалов сок
  • захира захар желираща 2:1

 

За пълнежа:

  • 100 мл разбита сметана
  • 150 г сладко от манго

За топинга:

  • 150 мл разбита сметана
  • 3 супени лъжици сладко от манго
  • половин манго
  • 20 г кокосови стърготини
  • Физалис (перуанска череша) (по желание)

Приготвяне

Шоколадова торта с орехи:

Загряваме фурната на 180 градуса горно/долно печене.

Застиламе форма за хляб (30x11 см) с хартия за печене, или я намазваме с краве масло и поръсваме с брашно.

Разтопяваме шоколада в съд на парна баня.

Разбиваме кравето масло със захарта до кремообразна смес.

Яйцата едно по едно бъркайки, ги добавяме към сместа.

Добавяме разтопеното масло и орехи.

Смесваме брашното с бакпулвера, холандското какао и солта и последователно редувайки с млякото, ги добавяме към крема за да се получи хомогенно тесто.

Разпределяме тестото равномерно в подготвената форма за хляб и печем в продължение на 50-60 минути. (Направете тест с дървена шпатула).

Изваждаме готовата шоколадова торта с орехи от фурната и оставяме да се охлади във формата за 15 минути, след което я изваждаме от формата и оставяме напълно да се охлади върху решетка.

Съвет: По средата на времето за печене покрийте тортата с хартия за печене за да не потъмнее прекалено.

Сладко от манго:

Нарязваме месестата част на мангото на малки кубчета и я поставяме в тенджера с портокаловия сок и желиращата захар.

Оставяме да заври и пасираме с пасатора на миксер.

Варим в продължение на 4 минути, докато се образуват мехурчета. След това изсипваме в подготвените буркани.

Оставяме да се охлади.

Пълнеж:

Разбиваме сметаната на твърда пяна.

Слагаме към нея сладкото от манго. Сладкото да е на "ивици".

Изсипваме пълнежа в торбичка за шприцоване с декоративен накрайник.

За топинг:

Поставяме обратно във формата охладената шоколадова торта с орехи.

С дръжката на дървена лъжица набождаме тортата по цялата ѝ ширина на 3 места на различна дълбочина.

В дупките с торбата за шприцоване нанасяме пълнежа и поставяме  тортата в хладилника поне за 30 минути.

Разбиваме разбитата сметана до получаването на твърда смес. Запичаме кокосовите стърготини в тиган с незалепващо покритие без мазнина, докато краищата им станат кафяви. Нарязваме мангото на малки кубчета.

Изваждаме тортата от формата, намазваме на по-едро разбитата сметана по повърхността. Отгоре намазваме със сладко от манго.

Украсяваме с парченца манго, физалис и препечени кокосови стърготини.

 

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Тирмису от лимони и малини

Мъфини с канела

Торта със сини боровинки, мак и лавандула

Компот от ябълки на тиган с канелен крем

Домашен орехов кекс с ябълки и канела

Снежни звезди

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".